שבוע שעבר היינו בפולין ועכשיו אני בהודו. תבינו, אני לא סובלת מסכיזופרניה אלא מחוסר שינה. כשעייפים, דברים מצחיקים קורים בבית. התינוקת מחליטה לתפוס לעצמה בשיער ולבכות (מן הסתם) עד שיבוא המושיע לשחרר את האגרוף הזעיר, הילדים מדברים בשנתם, אבא טובל את הצ'יפס שלו בקפה במקום בקטשופ ואמא מבשלת תבשילים משונים.
אם אני עייפה, אז לפחות שלא ישעמם לי בפה. מרק חמוצים פולני זה מעניין וגם תבשיל תרד הודי. פאלאק פניר במקורו הוא מחית או רוטב תרד מתובל היטב עם קוביות גבינה הודית (פניר) די אנמיות. אני לצורך הנוחות החלפתי אותן בטופו. הפאלאק פניר שלי לא מתיימר לאותנטיות הודית, הוא סתם טעים. ואל תתרשמו מהתמונה הלא מוצלחת. למרות שמדובר במחית תרד, זו מחית תרד טעימה ביותר, בעיקר מלווה בלחם נאאן (אפילו השכנים ההודים שלי מרמים ומשתמשים בפיתות) חם ומרוח בחמאה. אז הזמינו את חבריכם הצמחונים לארוחת ערב, ארגנו לכם תבשיל עדשים, אורז ואולי גם סלט ורק שכחו לספר להם כמה זה קל להכנה.
פאלאק פניר – תבשיל תרד הודי בסיר לבישול איטי
מצרכים:
500 גרם תרד קפוא (מופשר) ,קצוץ וסחוט – חברתי ההודית רוזי ממליצה גם לטחון אותו.
רבע כוס שמן קנולה (או חמאה, כחמישים גרם )
בצל בינוני מקולף
כף שום כתוש
חתיכת ג'ינג'ר קטנה ( בגודל חצי אגודל נניח) מקולפת בעזרת סכין חד
כפית כמון
כפית כורכום
כפית כוסברה יבשה טחונה
חצי כפית גאראם מאסאלה (תבלין הודי) אופציונלי אבל טעים
כפית מלח
חצי כפית פתיתי צ'ילי מיובש
חבילה אחת (450 גרם) טופו, חתוך לקוביות
רבע כוס מים
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, לטחון יחד בצל שום וג'ינג'ר. להניח בקערית חסינת מיקרו יחד עם השמן והתבלינים ול"טגן" במיקרוגל כארבע דקות, עד שהתערובת מריחה מצויין ומראה סימני התרככות.
2. להניח את תערובת הבצל בסיר לבישול איטי יחד עם התרד והטופו.
3. באותה קערית של הבצל, לערבב את המים והקורנפלור עד שאין גושים (הכי קל בעזרת האצבעות). להוסיף לסיר ולערבב היטב.
4. לבשל על חום נמוך כשלוש שעות. לטעום ולתקן תיבול. להגיש עם לחם נאאן (או פיתה) חם ומרוח בחמאה. יאמי!
איזה יופי פה..!
תודה! בואי הצטרפי אלינו!